Verslag Kraaienrit 2014

10 juli 2014

De dag na het verlies van Nederland tegen Argentinië waar de meeste mensen toch een goed gevoel van over hebben gehouden. Vooraf had niemand gedroomd dat we zo ver zouden komen en dat we toch steeds meer zouden meeleven. Je kan het wel vergelijken met de Kraaienrit die begon in 1997.


Niemand had gedroomd dat we zo ver zouden komen en dat alles en iedereen steeds nog meer meeleeft. Net als bij Oranje staat er inmiddels een stevige basis met draaiboeken en schema's. De Technische staf kunnen we denk ik wel vergelijken met de mensen van Bureau Vrije Tijd en Transport van Ipse de Bruggen. Met dit hele team, en zeker niet te vergeten de behoorlijke groep bijna vaste vrijwilligers, proberen we ieder jaar weer een basis te leggen voor een geslaagde tournooi (lees Kraaienrit). En ook dit jaar ging eigenlijk bijna alles voorspoedig. Zonder uitvallers konden we beginnen aan de wedstrijd van 21 juni 2014. Het weer zag er goed uit en het beetje wind zorgde ervoor dat de vlagggen in de telekraan al hingen te wapperen toen de eerste chauffeurs met hun gewassen en opgepoetste vrachtwagens en bussen het wedstrijdterrein opreden. Voor hun warming up was er in de aula al de nodige liters koffie gezet zodat de chauffeurs gelijk konden aanvallen.

Langzamerhand namen de aanvallen toe en begon het hele veld vol te raken. Toen de tijd was aangebroken voor de foto´s waren alle spelers al bij hun begeleiders en ook dit ging zonder problemen waarna iedereen in de voertuigen kon gaan voor een rit door de omgeving. Onder begeleiding van een 20 tal politiemotoren reed de stoet het terrein van Ipse af. Onder toeziend oog van dhr Overmeer die een ereplaats kreeg in een politie auto werd de stoet uitgezwaaid. Uit de vele filmpjes die we via Facebook, Twitter en You Tube iedere dag weer kunnen bekijken bleek wel hoeveel mensen er langs de kant stonden die de rit een warm hart toedragen e en dat de n uitbundig stonden te zwaaien, filmen en fotgraferen. Tijdens de rit werd in een mum van tijd het plein voorzien van tafels en stoelen, slingers en ballonnen en de kraampjes voor het eten, drinken en niet te vergeten de oorkondes.
Bij terugkomst kon men zich gelijk in het feestgedruis storten of eerst langs de frietkar die binnen 5 kwartier 100 kilo patat er doorheen bakten.

Goed om te horen was dat een aantal vrachtwagenchauffeurs persoonlijk de politie bedankten voor de weer perfecte begeleiding en dat iedereen nog even bleef hangen voor een gezellig hapje en drankje.
Met de muziek van de disco en de zang van Jan en Astrid bleef het nog lang gezellig en kunnen we weer met zijn allen terugkijken op een hele geslaagde wedstrijd waarin de spelers en begeleiders een schitterende dag hebben gehad en vooruitkijken naar de wedstrijd van 2015.