Verslag Kraaienrit 2012

25 juni 2012

En weer voor de wekker wakker geworden. Voor de zekerheid wordt ieder jaar de wekker gezet maar is het iedere Kraaienrit wakker worden voor deze afgaat. Gauw onder de douche en wat spullen pakken met de dagindeling. Bij het wakker worden bleek al duidelijk dat de dag niet droog was begonnen en de lucht eruit zag alsof dat ook de eerste uren zeker niet ging gebeuren.


Dat is een makkie vandaag met het beslissen of het feest binnen of buiten gehouden moet gaan worden was de meest positieve gedachte op dat moment. Op het Ipse-terrein snel nog wat linten gespannen tegen foutparkeerders en dan snel aan de koffie. Met Jessica en Yvi als koffiedame de laatste veranderingen en plannen voor de dag doorgenomen. Toch nog een kleine discussie of we het feest binnen of buiten gaan doen. Op dat moment is het duidelijk. BINNEN!

En dan gaat het echt beginnen. De vlaaien en broodjes worden opgehaald en naar Ipse gebracht. Bij terugkomst met de broodjes zijn er al een groot aantal vrijwilligers die smachtend op de vlaai zaten te wachten (koffie hadden ze al). Na een klein welkomstwoordje door de voorzitter wordt iedere vrijwilliger aan het werk gezet. De ballonnen worden opgeblazen en in lange slierten in de aula opgehangen voor een feestelijk ontvangst van chauffeurs en clienten. De secretaris is inmiddels naar de Brasserskade gefietst om daar de vlaggen in de telekraan te hangen. Penningmeester Piet heeft inmiddels zijn vaste stek betrokken met partytent en kraam om de chauffeurs te ontvangen . Vanaf dat moment blijft de stroom vrachtwagens dan ook binnenkomen en de eerste chauffeurs worden verenigd met hun passagier voor deze mooie dag. En dat het een mooie dag begon te worden was duidelijk. De vlaggen hangen inmiddels in een zacht windje in de zon te wapperen en de temperatuur stijgt langzaam naar wat zomerse waarden. De computer wordt weer geraadpleegd en buienradar en andere weerssites worden bekeken en wat blijkt. Er drijven die dag slechts wolken over Belgie. Aangezien de rit niet die kant opging werd steeds duidelijker dat het feest buiten gehouden kon worden. Na de ontvangst van de chauffeurs en nadat de clienten bij de vrachtwagens waren is (bijna) iedereen op de foto gegaan voor vertrek. Inmiddels waren er ruim 20 motorrijders binnenkomen rijden van de Politie Haaglanden en de Koninklijke Marechaussee. Deze kwamen zelfs helemaal uit Sittard en Noord-Brabant om de rit te willen begeleiden. De motorrijders en chauffeurs konden voor de rit gauw nog een broodje pakken voor vertrek waar ook dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Om 12.30 uur vertrok de stoet onder luid getoeter en een hoop gezwaai van de toegestroomde mensen voor een rit van ruim 50 kilometer door de omgeving. Zodra de laatste vrachtwagen de Molenweg opreed werd begonnen met het versieren van het terrein. De partytenten deden gelijk dienst als windscherm en de slierten ballonnen werden als een soort draak b ij het Chinese Nieuwjaar van de aula naar buiten gebracht. Met alle vrijwilligers stond er binnen een redelijke tijd een compleet aangekleed feestterrein kant en klaar voor het feest na de rit. Jan en Astrid waren al aan het inzingen en de disco liet de muziek ook lekker knallen. De foto’s op oorkondes waren ook weer in een mum van tijd geplakt en het feest kon beginnen. Ongeveer 20 minuten van tevoren werd de terugkomst van de wagens al duidelijk hoorbaar.

En dan zie je zoveel blije gezichten van zowel chauffeurs als clienten, bezoekers en motorrijders dat het gelijk al duidelijk is dat iedereen die mee heeft gereden het naar zijn/haar zin heeft gehad. Met de tasjes in hun handen wordt gang gemaakt naar het feest en blijkt wel dat er genoten is van het rijden en de ontvangst. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er feest gevierd tot even vijf uur. Na het feest werd er door de nog steeds enthousiaste vrijwilligers snel opgeruimd waarna de dag werd afgesloten met een gezamenlijk etentje.

Namens Stichting De Kraai, iedereen heel erg bedankt voor sponsoring, medewerking en aanwezigheid op de 16e Kraaienrit. Op naar de 17e in 2013.