Organisatie tevreden en blij met verloop Kraaienrit 2013

25 juni 2013

Door de organisatielid Aad van de Sande

 

Blij en tevreden. Dat is een beetje het gevoel als ik terugkijk op vorige week zaterdag. De aanloop was wat lastig omdat er wat sponsoren waren weggevallen en het wat meer moeite kostte om de tasjes weer te vullen. Ook waren er wat bedrijven van eigenaar veranderd maar omdat de Kraaienrit inmiddels toch wat naam heeft geregen konden deze nieuwe mensen overgehaald worden om ook dit jaar te sponsoren in zowel geld als natura (vlaaien, broodjes, drinken, patat, komkommers, potroosjes.


Inmiddels een week verder en op straat en op het werk vragen de mensen nog steeds of alles goed is gegaan en of iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad. Dan zijn er ook nog de mensen die bij het vertrek of langsde route hebben staan zwaaien en nog steeds heel enthousiast reageren op wat er weer langsreed. Zo een 100 glunderende vrachtwagenchauffeurs en chauffeuses met daarnaast zo een 230 stralende cliënten van Ipse De Bruggen die in een lange stoet luid toeterend en zwaaiend voorbijrijden blijft toch een heel indrukwekkend gezicht.
 
De zaterdag begon wel met een hoop donkere wolken in de lucht en een harde wind. De vrijwilligers die de vrachtauto's en bussen zouden begeleiden naar de parkeerplaatsen trokken de regenjassen aan en probeerden zo snel mogelijk paraplu's te regelen. Schuilend onder de bomen of onder een afdak om nog een beetje droog te blijven stonden de parkeerwachten te wachten tot de eerste vrachtwagens binnenkwamen en naar hun plekkie werden gewezen.
 
Om even voor 11.00 uur stopte het gelukkig met regenen en konden de fotografen met hun assistenten naar de auto's om de foto's te maken voor de oorkonde. Met een zonnetje op de foto voor de vrachtwagen staat ook zo veel leuker voor de oorkonde. De harde wind die er stond zorgde in ieder geval dat de donkere wolken snel wegwaaiden verder het land in.  Het terrein was inmiddels volgelopen en de Parijs-Dakar jeeps stonden volop in de belangstelling van de kijkers die al op het terrein aanwezig waren en tussen de glimmende vrachtwagens en bussen doorliepen.
 
Even voor 12.30 uur was iedereen onderweg naar de wagens om in te stappen. Bij de boerderij stonden al 16 man van de politie (eenheid Den Haag en Rotterdam) te wachten om de stoet onderweg te begeleiden. En daar ging de stoet rechtsaf in plaats van links omdat de Molenweg toch een iets te grote hindernis zou worden met de grote kuilen nog in de weg. Via een kleine omweggetje toch het dorp in en een niet al te lange maar wel mooie route gereden volgens iedereen die wel een aantal malen aangepast moest worden vanwege opbrekingen of andere werkzaamheden. Onderweg een hoop zwaaiende mensen die tevreden stonden te wachten tot de stoet voorbij was gereden. Een enkeling was wat minder blij wat resulteerde in een hele vlugge plaatsing van een filmpje op Dumpert. Deze mevrouw was niet echt blij en plaatste het filmpje met een wat boze reactie. De reacties die hier weer op zijn gekomen lijken dan wel positief uit te vallen voor ons als Kraaienrit.
Inmiddels is het filmpje bijna 35.000 keer bekeken (wat een toch een behoorlijke reclame is).
 
Bij terugkomst op Ipse weer allemaal blije en stralende gezichten en gelukkig helemaal droog waardoor het feest lekker buiten kon worden gehouden. Het kleine plein was weer gezellig ingericht met de kraampjes voor de oorkondes en voor het eten en drinken. De bar en de patatwagen stonden als vanouds al klaar om de toegestroomde bezoekers te kunnen voorzien van eten en drinken. De partytenten stonden wel extra vastgeknoopt aan de bomen en auto's, zodat ze niet weg konden waaien want de wind was nog wel behoorlijk aanwezig. Na een gezellige feestmiddag werd door de vrijwilligers het hele plein weer opgeruimd en werd er afgesloten met; TOT VOLGEND JAAR WEER!!!

Meer filmpjes: