De Kraaienrit; alles moet kloppen

14 juni 2011

Je staat langs de kant van de weg te wachten tot de Kraaienrit voorbij komt. Geklets en gelach klinkt om je heen, de mensen zijn goedgestemd. Als de vrachtwagens passeren, hoort je getoeter en gelach. Overal blije mensen, en dat allemaal door wat vrachtwagens en wat chauffeurs... Of is er toch meer?


Meer is er zeker! Voor dat het allemaal kan gaan gebeuren, zijn er een aantal trouwe vrijwilligers die een complete administratie voeren om voor elkaar te krijgen dat deze rit zo een succes kan zijn. Ieder jaar moet er voor iedere gemeente die gepasseerd wordt een vergunning aangevraagd worden. Daar komen allerlei invullijsten bij kijken die de vrijwilligers moeten invullen. Zo moeten zij aangeven wat er langs alle wegen van de route staat bijvoorbeeld. Als dit gebeurd is, moet er geregeld worden dat de rit verzekerd is. De sponsoren worden benaderd, want er moeten genoeg wagens beschikbaar zijn. In de tussentijd kunnen de gehandicapten zichzelf opgeven. Ook dit wordt allemaal nauwkeurig bijgehouden. Zo gebeurt er op diverse vlakken van alles dat nauwkeurig bijgehouden moet worden.

Naast de organisatie van de rit an sich wordt er ook nog, met dank aan de trouwe sponsoren, gezorgd voor een presentje voor iedere deelnemer en voor iedere chauffeur. Zij krijgen beiden een tasje met allerlei leuke dingen gesponsord door het bedrijfsleven. De vrijwilligers van de Kraaienrit zorgen ervoor dat al deze presentjes op 1 centraal punt terecht komen en vullen de tasjes met de hand! Zo zorgen zij ervoor dat niet alleen de rit vlekkeloos verloopt, maar ook dat er een mooie reminder mee naar huis gaat.

Klik hier voor meer leuke weetjes.